Honoring our Past, Charting our Future

March 30-31, 2015

Hyatt Regency Baltimore on the Inner Harbor

Smart & Sustainable Campuses Conference 2015

Speakers

  • Raj Patel

    Research Professor, Lyndon B Johnson School of Public Affairs at the University of Texas

    Raj Patel is an award-winning writer, activist and academic. He is a Research Professor in the Lyndon B Johnson School of Public Affairs at the University of Texas, Austin and a Visiting Professor at the Unit for the Humanities at Rhodes University (UHURU), South Africa. He has degrees from the University of Oxford, the London School of Economics and Cornell University, has worked for the World Bank and WTO, and protested against them around the world. He regularly writes for The Guardian, and has contributed to the Financial Times, LA Times, NYTimes.com, The San Francisco Chronicle, The Mail on Sunday, and The Observer. His first book was Stuffed and Starved: The Hidden Battle for the World Food System (10 editions, 8 languages) and his latest, The Value of Nothing, is a New York Times best-seller available in 19 editions and 14 languages. He is currently working on a ground-breaking documentary project about the global food system with award-winning director Steve James.

  • George Bandy

    VP of Sustainability, Interface

    George Bandy, Jr. currently serves as the Vice President of Sustainability at Interface within the Americas, concentrating on global relationships. George is focused on customer intimacy and increased growth of Interface’s largest customers and specifiers by translating the sustainability leadership position of Interface into a direct market advantage. Before coming to Interface, George served as the Sustainable Development Officer for the University of Texas- Houston where his role was to educate, develop and support the University in facility operations, construction, development and business practices. that demonstrated minimum negative repercussions on social, economic and environmental issues in their use or application. In addition to his duties at Interface, George also serves as the Chairman of the United States Green Building Council(USGBC) Board of Directors. George has been active in the USGBC since its founding in 1995 and has served in leadership capacity's on both a national and local level. A LEED Accredited Professional, he is the former chairman of the Georgia chapterand serves on the National Social Equity Committee and the North Carolina Chapter Advisory Board.

  • Denice Heller Wardrop

    Sustainability Institute, Penn State

    Panelist in the Is There a Sustainability 2.0 Ahead? closing plenary.

  • Yalmaz Siddiqui

    Office Depot

    Panelist in the Is There a Sustainability 2.0 Ahead? closing plenary.

  • Jane Henley

    World Green Building Council

    Panelist in the Is There a Sustainability 2.0 Ahead? closing plenary.

Silver Sponsors

  • WGL Energy

Sunday, March 29

10:00am-3:00pm / 300 minutes

Pre-conference Workshop: Pre-registration required

Living Your Own Triple Bottom Line

Bonny Bentzin, Spirit Bay Developments Trust for Sustainable Development Shoal Point Management 
Jaime Van Mourik, Center for Green Schools at USGBC 
Jennifer Andrews, University of New Hampshire

12:00pm-1:00pm / 60 minutes

Lunch

Monday, March 30

8:00am-9:00am / 60 minutes

Breakfast and registration open

9:00am-10:00am / 60 minutes

10:30am-11:50am / 80 minutes

10:30am-11:20am / 50 minutes

11:40am-12:30pm / 50 minutes

12:00pm-1:00pm / 60 minutes

Lunch

1:30pm-2:30pm / 60 minutes

2:50pm-4:10pm / 80 minutes

2:50pm-3:40pm / 50 minutes

4:00pm-4:50pm / 50 minutes

4:30pm-5:50pm / 80 minutes

Concurrent Sessions

Implementing the LEED Lab Program on Your Campus

Traci Rider and Elizabeth Bowen, North Carolina State University
Bahar Armaghani, University of Florida
Jaime Van Mourik, Center for Green Schools at the U.S. Green Building Council

Location: Ballroom C

5:10pm-6:00pm / 50 minutes

6:00pm-7:00pm / 60 minutes

Networking Reception and Poster Presentations

9:00pm-11:00pm / 120 minutes

City Lights Cocktail Night

Tuesday, March 31

8:30am-9:45am / 75 minutes

Roundtable Discussion Forum

Location: Constellation Ballrooms AB

9:50am-11:10am / 80 minutes

Concurrent Sessions

Collaborating with Existing Leaders

Sally Grans Korsh, National Association of College & University Business Officers

Steve Glazner, APPA: Leadership in Education Facilities

Location: Ballroom E

Concurrent Sessions

Growing Food For Your Campus

Allison Lilly, University of Maryland Dining Services
Rial Carver, Virginia Tech Dining Services
Sarah Geurkink, University of Washington Botanic Gardens
Casey Roe, Duke University

Location: Ballroom C

9:50am-10:40am / 50 minutes

11:00am-11:50am / 50 minutes

11:30am-12:20pm / 50 minutes

12:00pm-1:00pm / 60 minutes

Lunch

12:10pm-1:00pm / 50 minutes

Concurrent Sessions

Improving Sustainability in Campus Data Centers

John Clinger, ICF International on behalf of U.S. Department of Energy
Lynda Boomer, Michigan State University
Michael Ohadi, University of Maryland

Location: Frederick Room

1:30pm-2:30pm / 60 minutes

2:40pm-3:30pm / 50 minutes

3:30pm-5:30pm / 120 minutes

Tour of Johns Hopkins Center for a Livable Future